Entreprenørens tips foran en ny vekstsesong

Legg en god plan som vil øke grovfôravling og kanskje også kvalitet.

Når kalenderen viser februar er det på tide legge en endelig plan for årets vekstsesong. Det er nødvendig å se på potensial for avling på ulike skifter og finne ut hvor mye fôr av ulike kvaliteter som trengs for den planlagte innefôringssesongen 24/25. Etter vekstsesongen i fjor vil mange oppleve at bufferen med fôr er relativt liten. Det betyr at det er behov for å øke lagerstatus. Med dette som bakteppe har Buskap snakket med Lars Gunnar Bratberg som er entreprenør på gras i Mjøsområdet fra Lillehammer i nord til Stange i sør.

Les hele reportasjen fra Buskap 2 i 2024 HER

Siste nytt

Et innblikk i embryokvigenes hverdag

Bilde …

Rundt 130 kvigekalver hentes hvert år av Geno for å rekrutteres som embryokviger. Fra kalven hentes hos produsenten går det nesten 1,5 år før en hører noe om kviga igjen, og får muligheten til å kjøpe den tilbake. Hva skjer egentlig med kvigekalven på denne tiden?

Halvor og kuene – en perfekt match

Bilde …

Halvor Gauteplass innrømmer han er ku-nerd og at avdrått er viktig. I 2024 oppnådde han 13 528 kg EKM i besetningen på 31 årskyr med grovfôr dyrket høyt til fjells.

Gode gener frå Snåsa

Bilde …

I 2024 henta Geno heile 10 kalvar til Øyer. Desse er oppdretta av 8 ulike produsentar på Snåsa.

Hvilke soppsjukdommer finner vi i engvekster i Norge?

Bilde …

Endrede nedbørsmengder kombinert med høyere sommertemperaturer påvirker forekomsten av soppsjukdommer.

Finn mål som motivere og trigger i fasen du er i

Bilde …

Endret strategi i økologisk grovfôrdyrkinga har gitt mer melk.